fbpx
sociale media marketing

De belangrijkste sociale platformen en hoe je ze kunt gebruiken

Sociale media en ondernemen, voor ons is het bijna niet meer weg te denken. Of het nu gaat om Instagram, Facebook of WhatsApp – sociale media zijn een integraal deel van ons dagelijks leven geworden. Maar hoe kun je als ondernemer dit gegeven gebruiken om op aantrekkelijke wijze reclame te maken voor je producten en diensten bij klanten buiten de homepage om? Wat kunnen de sociale mediakanalen “meer” of “beter” dan je website?

Waarom is het zinvol om naast de website ook sociale media kanalen te gebruiken

Als het om het bereik van de sociale mediakanalen gaat, is het voldoende om naar de gebruikerscijfers te kijken:

Facebook: 10,4 miljoen gebruikers in het hele land
YouTube: 9,1 miljoen dagelijkse gebruikers in het hele land
Instagram: 5,9 miljoen dagelijks actieve gebruikers in het hele land
Snapchat: 2,6 miljoen dagelijks actieve gebruikers in het hele land
TikTok: 1,7 miljoen dagelijkse gebruikers in Nederland
(eerste 6 maanden 2021*)

Zelfs als je via afzonderlijke kanalen maar een minieme fractie bereikt, is dat nog steeds een ongelooflijk groot potentieel bereik voor jouw onderneming!

mensen op sociale media

De voordelen & mogelijkheden van sociale media voor je bedrijf

Door de toegenomen mediaconsumptie van onze maatschappij is de marketing van bedrijven de laatste jaren fundamenteel veranderd. Tegenwoordig raadplegen mensen eerder Google en Twitter over actuele onderwerpen dan dat ze in een dagblad of telefoonboek kijken. Je kunt via sociale media meer mensen bereiken dan ooit tevoren. Met doelgroep specifieke advertenties kun je precies het publiek aanspreken dat je voor je bedrijf wilt. Je hebt waarschijnlijk al ondervonden – misschien onbewust – dat dit werkt als je op Facebook opeens advertenties ziet die angstaanjagend goed passen bij je interesses en je laatste online onderzoek. Ik kan zeggen dat het mij regelmatig overkomt.

Ontmoet je klanten op hun favoriete plek

Binnen de platformen kun je je eigen bedrijf versterken door talrijke mogelijkheden: er kan directe feedback van klanten verkregen worden, en de openbare communicatie van je concurrenten kan geobserveerd worden. Het meest relevant is echter waarschijnlijk de beeldversterking van je merk. Binnen het kader van de meestal erg “casual” netwerken is het gemakkelijk een sympathiek beeld van je bedrijf over te brengen en te verspreiden, en als je berichten interessant genoeg zijn, zullen je ‘fans’ ze op hun beurt met hun netwerken delen. Via de verschillende sociale media kun je je klanten op ooghoogte ontmoeten en je klantenrelaties vormen.

Om het even op te sommen, de grootste voordelen van sociale media bij ondernemen zijn dus:

  • Werven van nieuwe klanten
  • Versterking van de klantenrelaties
  • Vergroten van het bewustzijnsniveau
  • Versterking van het imago
sociale media strategie

Waar moet ik beginnen als bedrijf?

Als ondernemer heb je het natuurlijk al druk met je bedrijf, hoe vind je de tijd om ook nog eens 6 sociale media kanalen bij te houden? Er zijn meerdere manieren om hier een draai in te vinden.

Je kan bijvoorbeeld gebruik maken van een zogeheten planner, deze zijn gratis te gebruiken tot op een zekere hoogte, daarna betaal je een klein bedrag per maand. Probeer bijvoorbeeld eens: later.com. Je kan hier berichten inplannen op Instagram, TikTok en LinkedIn. Facebook (business-account) heeft zelfs een eigen functie om berichten op een later moment te plaatsen. Je steekt 1 dag tijd in het maken van content, plant alles in voor de rest van de week en je hebt ineens een actieve sociale media pagina.

Natuurlijk kan je ook iemand inhuren die jouw sociale kanalen beheert, bij RocketCare kan je ook een maandelijks plan afsluiten waarbij wij jouw kanalen beheren, allemaal in goed overleg. Heb jij een actie die je graag wil uitlichten? Wij verzorgen het ontwerp en de promotie. Dit gaat allemaal voor een vast bedrag per maand en je hebt er praktisch geen omkijken meer naar. Ben je benieuwd naar de mogelijkheden? Plan dan een gratis afspraak in om te kijken wat wij voor jouw onderneming kunnen doen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *